Resa till Zakopane

Flyg

Närmaste polska flygplatser är John Paul II International Airport i Balice och Katowice-Pyrzowice Airport, båda utanför Kraków. Till Zakopane, över 15 mil bort, tar du dig med hyrbil alternativt med transferbuss till Kraków och sedan vidare till Zakopane med buss. Exempel på ett bolag som erbjuder en busslinje till Zakopane är Szwagropol. Resan tar ca 2 timmar och 15 minuter.

Tatra - Zakopane IMG_0720, photo Ana Paula Hirama

Den flygplats som ligger relativt sett närmast Zakopane är Poprad-Tatra Airport i Slovakien. Avståndet är ca 7 mil. En bonus är att resan genom bergen bjuder på spektakulära vyer.

Tåg

Det finns dagliga tåg från Kraków till Zakopane. Resan tar tre och en halv timme.

Dworzec w Zakopanem The Railway Station in Zakopane Poland, photo Jaroslaw Pocztarski

Bil/MC

Från Kraków kör du väg nummer 7 till Rabka och sedan 47 till Zakopane. Det tar omkring en och en halv timme. På helgerna och under sommaren kan det vara mycket trafik. Det går också att köra exempelvis via Łysa Polana som är gränsövergången från Slovakien.

Ta sig runt

Vem behöver kollektivtrafik i en avslappnad småstad med frisk luft där du enkelt kan gå genom hela stadskärnan? Men från Zakopane centrum behöver man ta sig ut till olika aktiviteter som skidområden och vandringsleder. Taxi direkt från dörren kan vara ett alternativ med de flesta besökare väljer att åka minibuss. I Zakopane finns nämligen ett stort antal privatägda minibussar. De flesta har fasta rutter och stannar lite varstans i staden. Vid järnvägsstationen finns minibussar som avgår när bussen har fyllts med passagerare och packning. På liknande sätt fungerar det när du ska åka tillbaka till Zakopane efter dagens äventyr i bergen.

Zakopane, photo Agnieszka

Väderprognos

Rekommenderade hotell

Chłabówka 1, 34-500 Zakopane

Kościuszki 19, 34-500 Zakopane

Kościuszki 18, 34-500 Zakopane

ul. Chałubińskiego 40, 34-500 Zakopane

Oswalda Balzera 21 D, 34-500 Zakopane